Dermaroller üzerinde çok sayıdaki ince iğnelerin bulunduğu elde taşınabilen silindir şeklinde bir aparattır. Aynı zamanda “skinroller”, “mesoroller” veya microneedling” da denilmektedir. Dermaroller iğne uzunlukları – iğne sayıları ise uygulama yapılacak bölgeye, soruna, sorunun büyüklüğüne ve yaşa bağlı olarak değişmektedir.
Dermaroller aparatı cilt üzerinde gezdirerek küçük cilt ponksiyonları oluşturmak, cildin onarımını tetikleyen yeni kolajen üretimini tetiklemek ve cildin kendi kendini yenileme sürecini başlatmak hedeflenir. Kollajen, bağ dokusunda bulunan ve amino asitlerden oluşan vücut proteinidir. Cildin sıkılık, kuvvet ve elastikiyetine yardımcı olan kısmıdır.
Dermaroller Uygulamasının Etkisi Nedir?
Dermaroller uygulaması ile oluşturulan mikro-hasarlar vücudun tamir sürecini tetikler. Yani cilt bu hasarları iyileştirmek için aşırı kolajen üretmeye başlar. Aynı zamanda elastinin oluşumunu stimüle eden büyüme faktörlerinin salınmasına ve kan dolaşımını arttırması neden olmaktadır. Böylece yaşlı ve kuru cildin yenilenmesi, ölü tabakanın uzaklaştırılarak alttan yeni hücrelerin gelmesi ile birlikte cilde anti-aging katkılar sağlamaktadır.
Dermaroller Uygulamasının Etkisi Ne Zaman Görülür?
Uygulamanın etkisi mevcut sorunun büyüklüğüne, yaşa ve cilt tipine göre değişmektedir. Genellikle Dermarollerın etkisinin maksimum düzeyde görülmesi birkaç hafta veya birkaç ayı alabilmektedir. Bu nedenle soruna göre ürün kullanılarak etkiyi görme süresi hızlandırılır.
Dermaroller Hangi Bölgelere Uygulanır?
.Göz Altı ve Çevresi
.Yüz Bölgesi
.Saç Bölgesi
.Vücut Bölgesi
Dermaroller Hangi Sorunlarda Uygulanan Bir Yöntemdir?
.Anti-aging
.Çizgiler
.Elastikiyet Kaybı
.Genişlemiş Gözenekler
.Güneş Hasarları
.Hiperpigmentasyon
.İzler (Akne, Yara, Yanık, vb.)
.Kırışıklıklar
.Saç Dökülmesi
.Selülit
.Vücut Çatlakları