Çınarlı Mahallesi Ozan Abay Caddesi No 8 Ege Perla AVM Konak – İzmir

izmir-cilt-leke-problemler
İncelediğiniz cilt leke problemleri sayfası size özel olarak hazırlanmış bilgilendirme amaçlıdır. Tüm merak edilenleri, içeriğimizi okuyarak öğrenebilirsiniz. Lekelerin oluşmasında en büyük etken güneştir. Gebelik, doğum kontrol hapları gibi hormonel nedenler, yaşlılık, ilaç kullanılması, ağda, kaşımak, yolmak gibi cildi tahriş eden diğer nedenler güneşle bir araya gelerek leke oluşmasına neden olurlar. Bazı kişilerde genetik olarak leke oluşumuna yatkınlık vardır. Güneş, derimize rengini veren, deride bulunan melanosit adlı hücrelerimizin ürettiği melanindir. Bazı insanlar güneş ışınlarına fazla maruz kaldığında bölgesel melanin miktarı artar, belirli kesim ve noktalarda yoğun bir şekilde gruplaşması sonucu lekeler oluşur. Sebum, melazma, şarap lekesi, güneş lekeleri, gözaltı morlukları, sir ağda lekeleri, doğum sonrası oluşan lekeler, kol altı ve özel bölge kararmaları en yaygın lekelerdir.

Cilt Leke Çeşitleri

Pigmente Lezyonlar: Epidermal pigmente lezyonlar: Lentigolar, kafeola lekeleri, çiller, nevosellüler nevüs, nevus spilus, seboreik keratoz, pigmente aktinik keratoz sayılabilmektedir. Dermal Pigmente Lezyonlar: Mavi nevüs, ota nevüs, ito nevüs, dermal ve epidermal pigment, kompound nevüs, postinflamatuar hiperpigmentasyon, melazma Güneş Lekeleri : Özellikle güneş koruyucu kullanmadan uzun süreli güneşe maruziyetde ve bazende süreden bağımsız olarak güneş lekeleri oluşabilir. Cilt kendini korumak amacı ile daha kalınlaşır ve melanin pigment üretimi artar,dolayısıyla leke oluşumunda artış görülür. Gebelik Lekeleri (Melasma): Her ne kadar adı gebelik lekesi de olsa erkeklerde de gözükebilmektedir. Kullanılan doğum kontrol hapları, hormonel yapıları nedeniyle ve hamilelik sırasındaki hormonal değişimler, stres, psikolojik faktörler, melanin pigmentinin aşırı üretimine neden olabilir, melanindeki çoğalma ile birlikte güneşe en çok maruziyet gösteren yanak, alın ve çene gibi bölgelerde keskin sınırlı lekeler oluşabilir, melasma genetik yatkınlıkla birlikte hamileliklerde yeniden ortaya çıkabilmektedir. Çiller: En çok güneşin daha fazla etki gösterdiği yanak, burun, alın ve çene kısmında görülen bu lekeler açık ve ya daha koyu kahve rengi lekeler şeklinde olabilirler. Genelde güneşli mevsimlerde artarken güneş olmayan mevsimlerde azalma ya da hafifleme gösterirler. Mantar Hastalıkları : Bazı mantar enfeksiyonları, mantar hastalıkları ciltte lekelenmelere yol açabilir. Cafe Au Lait (Kafeola) Lekeleri: Sütlü kahve renkli olan bu lekeler doğuştan veya erken çocukluk dönemlerinde gelişir, boyutları çeşitlilik gösterebilen bu lekeler bazen tek başlarınada olabilirler veya norofibromatozis hastalığının belirtisi olabilir. Alerjik Reaksiyonlar: Ağızdan alınan bazı ilaçlar veya topikal denilen (bölgesel) sürülen bazı krem tarzı ilaçlar hiperpigmentasyona yol açabilirler. Bazen hafif kızarıklık ve alerjik reaksiyon seviyesinde iken bazen daha ağır reaksiyonlar, bölgesel su toplamaları ve bölgesel lekelerin oluşumuna neden olabilirler.

Cilt Leke Problemlerinde Kullanılan Yöntemler Nelerdir?

Kimyasal Peeling  Yöntemi İle

Kimyasal peeling cildin belirli kimyasal ajanlarla kontrollü soyma yöntemidir. Leke tedavisinde glikolik asit, kojik asit, sitrik asit, fitik asit ve C vitamininden oluşan özel peeling sistemleri kullanılmaktadır. Cilt tipine göre belirlenen peeling sistemleri 2-4 hafta aralıklarla 4-6 seans olarak yapılabilir. Bu uygulamalar kış aylarında yapılmalıdır ve uygulama sonrasında güneş koruyucu ürünler kullanılmalıdır.

Mezoterapi Mezolifting Yöntemi İle

Leke mezoterapisinde leke oluşumunu engelleyen vitamin, mineraller ve özellikle tranexamic asit bulunan özel karışım ilaçlar injeksiyon şeklinde lekelere uygulanmaktadır. Bu uygulama injektörle ya da dermaroller kullanılarak yapılabilir. Leke mezoterapisi 3-4 haftalık aralıklarla uygulanmaktadır.

Leke Kremleri İle

Leke problemlerinde kullanılan özel kremler tedavi de önemli yer tutmaktadır. Uygun kremlerin kullanılması bazen tek başına yeterli olabilir. Soyucu özelliği olan A vitamini ve glikolik asit içeren kremler cildin en üst tabakasını soyarak tedavide etkilidirler. Kojik asit, fitik asit, C vitamini, hidrokinon içeren kremler ise lekeye neden olan melanin maddesini yok ederek lekeyi tedavi etmektedir. Leke tedavisinde en önemli nokta tedavi sırasında ve sonrasında medikal bir güneş koruyucu krem kullanılmasıdır.

Dermapen | Dermaroller İle

Dermapen veya Dermapen, göz çevresi ve altlarında oluşan morluklar ve torbaları, güneş ışınları yüzünden zarar görmüş ciltlere, boyun ve gıdı bölgelerinde zamanla oluşan kırışıklık  ve sarkmaları ve yüz, boyun ve kol bölgelerinde oluşan diğer yaşlanma belirtileri ve leke problerinde tedavi etmek amacı ile yapılır. Tüm cilt tipleri için uygulanabilen bu yöntem, uygulandığı bölgede ayrıca gençleştirme ve canlandırma gibi reaksiyonlar da veriyor.

Altın İğne Radyo Frekans Uygulaması

Altın iğne radyofrekans uygulaması ile i cilt lekeleri, kırışıkları, çizgileri gidermektedir.Altın iğne radyo frekans uygulması, birçok farklı amaç için kullanılmakta ve oldukça çeşitli yararlar oluşturmaktadır. Cildin yenilenmesini sağlayan altın iğne uygulması, cilt üzerinde oluşan kırışıklıkların giderilmesini ve cildin yeniden elastikiyet kazanmasını sağlamaktadır. Cildin yenilenmesinde büyük rol oynayan bu uygulama, yaşlanmaya karşı savaş açmakta, bununla birlikte de ciltte oluşan çatlak, yara izi, sarkma gibi problemleri ortadan kaldırmaktadır. Bir nevi cilt yenileme ve gençleştirme işlemi görmektedir. Altın iğne radyofrekans uygulaması cilt yenilenmesinde etkili bir yöntemdir.
Etiketler : izmir cilt leke giderme | güneş lekesi | doğum lekesi | çiller | leke giderme uygulamaları | cilt leke lazer uygulamaları
Yazı

Hizmetlerimiz

Yüz Estetiği

Yüz Estetiği