Lazer Epilasyon Hizmeti
İncelediğiniz lazer epilasyon sayfası size özel olarak hazırlanmış bilgilendirme amaçlıdır. Tüm merak edilenleri, içeriğimizi okuyarak öğrenebilirsiniz.
Lazerle epilasyon yönteminde, lazer ışığı, melanin pigmentini hedef alır ve kıl follikülünde yüksek enerjiye ulaşır. Follikül içerisindeki melanin’in lazer ışığındaki enerjiyi emmesiyle follikül ısınır ve harabiyete uğrar. Bu harabiyet nedeniyle follikül yeni kıl oluşturma yeteneğini kaybeder ve yeni kıl oluşumu engellenmiş olur. Lazer ışığındaki yüksek enerji follikülde harabiyete neden olurken cildin diğer yapılarında herhangi bir harabiyete neden olmamaktadır.
Lazer Epilasyon Yöntemleri Nelerdir?
Lazerle epilasyonda en çok Alexandrite, Diode (buz lazer ütüleme) ve Nd:YAG lazer ışık sistemleri kullanılmaktadır. Ayrıca son günlerde adı çokça duyulan ütüleme lazer epilasyon adıyla bilinen epilasyon yöntemi gündeme gelmiştir. Ütüleme lazer veya son günlerde buz lazer şeklinde anılan bu sistemler aslında yeni bir lazer tipi değildir. Ütüleme lazer, Diode lazer sistemlerinin bir türevidir, diyot lazerlerin daha büyük alanı tarayacak şekilde yapılandırılmış, başlığı büyütülmüş ve atış teknolojisi değiştirilmiş versiyonlarına başlığın ve uygulanış şeklinin benzerliği sebebiyle ütüleme lazer epilasyon adı verilmiştir. Özetle; ütüleme lazer epilasyon yaptıranlar esasen diode lazer yaptırmışlardır. Ütüleme lazer sisteminde enerji değeri düşük, pulse (atış) süresi uzundur. Diğer lazer tiplerinde olduğu gibi herkes için uygun değildir, cildinize ve kıl yapınıza uygun lazer tipi doktorunuzun muayenesi sonrası belirlenebilir. Son günlerde sıklıkla duyulan Buz Lazer; yine farklı bir lazer tipi olmayıp, ütüleme lazer cihazlarının temas soğutma (contact cooling) başlıklı olan modlarıdır. Günümüzde, FDA Onaylı, teknolojik açıdan gelişmiş olan tüm lazer epilasyon cihazlarında başarılı soğutma sistemleri mevcuttur. Yine sıklıkla kullanılan ancak lazer olmayan IPL (Intense Pulsed Light) sistemleri de epilasyonda kullanılmaktadır. Epilasyonda en çok kullanılan lazer ve lazer olmayan ışık sistemlerinin dalga boyları 755nm ile 1200nm arasında değişmektedir. Özetlemek gerekirse;
Alexandrite Lazer : 755(nm) Dalga Boyu
Diode Ütüleme (Ütüleme Buz Lazer) : 800(nm) Dalga Boyu
Nd:YAG Lazer: 1064(nm) Dalga Boyu
Lazer olmayan IPL ışık Sistemleri : 590-1200 (nm)
Lazer Epilasyon Uygulaması Zararlı Mıdır?
Lazer epilasyon uzman kontrolünde yapılması gereken bir uygulamadır. Doğru cilt ve kıl tipine, doğru lazer epilasyon cihazı ile doğru miktarda enerji ile müdahale edildiği sürece herhangi bir zararı olmamaktadır. Lazer epilasyonun güvenilirliği Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Association) tarafından belirli cihazlar için onaylanmıştır.
Lazer Epilasyon Riskleri Nelerdir?
Lazer epilasyonda kaybolan mevcut koyu renkli ve kalın kılların bir kısmı bir süre sonra daha ince ve açık renkli olarak çıkabilir. Bunda hormonal sebeplerin de içinde olduğu birçok sebep etkilidir. Bu sebepten hiçbir ciddi merkez kalıcı garantili lazer epilasyon sözü vermemelidir. Dünya standartlarında kıllardaki %80-85 kalıcı azalma, tam başarı olarak kabul edilir.
Hep söylediğimiz gibi doğru hastaya, doğru cihaz ile doğru enerji ve atım aralığındaki uygulamada yan etki ihtimalini minimale indirecektir. Bu sebepten epilasyonu yapan kişinin ehliyeti önem arz etmektedir.
Lazer epilasyon sonrasında geçici rahatsızlık, kızarıklık ve şişme mümkündür. Tüm belirti ve bulgular genellikle birkaç saat içinde kaybolur. Lazer epilasyonda uygulama bölgesinde geçici olarak renk açılma veya koyulaşması olabilir. Koyu ten rengi olan kişilerde lazer epilasyon sonrasında hipopigmentasyon (renkte açılma) olmaması için özel dozlarda çalışılır. Güneşten rengi koyulaşmış (bronz tenli) kişilerde bronzluk geçene, renk açılana kadar lazer epilasyon ertelenir.
Nadiren, lazer epilasyon sırasında deride kabuklanma ve minik su toplanması görülebilir. Özellikle koyu ten rengi olan kişilerde tecrübeli bir uygulayıcı bunu fark eder ve dozu – atım aralığını ayarlar. Lazer epilasyon, ciddi göz yaralanması ihtimalinden dolayı göz kapağı veya çevresi için önerilmemektedir.
Yaz Aylarında Lazer Epilasyon Uygulması Yapılır Mı?
Günümüzde yaz aylarında da lazer epilasyon yapılabilmektedir. Vücudun direkt güneşe maruz kalan kısımları (yüz ve kollar) dışındaki tüm vücut bölgelerine yaz aylarında lazer epilasyon uygulaması yapılabilir. Yazın lazer epilasyon yapılan bölgelerin uygulama sonrası 3 gün kadar güneşten korunmalıdır. Üç günden sonra da yüksek faktörlü (50SPF ve üstü) güneş koruma kremleri ile korunmalıdır.
Lazer Epilasyon Uygulaması Kimlere Yapılmaz?
Beyaz tüylerde lazer epilasyon etkisizdir. Beyaz tüyleri ve ayva tüyleri çoğunlukta olanlara lazer epilasyon yapılmaz. Hamilelerde lazer epilasyon bilinen bir yan etkisi olmamak ile birlikte yeterli klinik çalışma olmadığından gebelikte lazer epilasyon yapılmaz. Sedef hastalığı gibi kronik deri hastalıkları olan kişilerde lazer epilasyon zararlı olabilir. Kalp pili olanlarda, sistemik izotretinoin, sivilce ilacı gibi bazı ilaçları alanlarda, epilepsi hastalarında lazer epilasyon yapılmaz. Fotosensitiviteye (ışık duyarlılığı) sebep olan yüksek doz A vitamini alanlar ve Sistemik Lupus Eritematozis (SLE) gibi hastalıkları olanlarda lazer epilasyon yapılmaz. Bir antibiyotik olan tetrasiklin alanlarda lazer epilasyon yapılmaz.
Lazer Epilasyon Hangi Aralıklarda Uygulanır?
Yüz bölgesine 1-1.5 ay, vücut bölgesine ise 1,5-2.5 ay arayla uygulanır. Bunun nedeni bu zaman aralıklarında tüylerin anagen, yani büyüme fazına girmeleridir. Lazerle epilasyon büyüme fazındaki tüylere etkilidir, yani o seansda büyüme fazında bulunan tüyler (tüm tüylerin %20-30’u) yokedilmiş olur. Lazer epilasyonun tek seansta sonuç vermemesinin nedeni budur. Hastaların bu sürelere uyması lazerle epilasyonun etkinliğini arttırır.
Lazer Epilasyon Kaç Seansda Biter?
Lazer epilasyon uygulaması için başvuran kişiler önce lazer epilasyon için uygunluk açısından değerlendirilir. Lazer epilasyon için uygun bir adaysanız ortalama “6-10 seansta” tüylerinizin çoğundan kurtulmanız ve makul bir sonuca ulaşmanız gerekir. Ancak seans sayısı kıl yapısı, hormonal durum gibi birçok faktörden etkilenir.
Lazer epilasyon kaç seansta biter sorusunun cevabı aşağıdaki faktörler ile yakından ilişkilidir.
.Yaş ve cinsiyet,
.Cilt rengi,
.Kıl rengi,
.Lazer epilasyon işlemi sırasında kılların döngüsü,
.Seanslara zamanında gelme,
.Kıl kalınlığı ve yoğunluğu,
.Lazer epilasyon yapılan bölge,
.Hormonal profil,
.Size (cilt rengi ve kıl yapısına) özel cihaz ve uygun doz ayarı.
Lazer epilasyonda “kıl döngüsü” önemlidir. Lazer epilasyon anagen faz dediğimiz süreçte kıllara kalıcı etki yapabildiğinden ve tüm vücutta kılların sadece %10-20 si anagen fazda olduğundan birden fazla seans gereklidir.
Yani farklı seanslarda yapılan atışlar ile bu fazdaki kıl kökleri yok edilmektedirler. Bu sebepten bölgesine göre lazer epilasyon 6-10 veya daha fazla seans sürmektedir. Bu sebepler ile genellikle alt bacak, koltuk altı ve genital bölgeler 6-10 seans sürerken, sırt, kol ve yüz bölgelerine uygulanacak seans sayısı 10-12 seans ve hatta bazen daha fazla seans gerektirebilir. Bu yüzden kişiye bitiş garantisi sözü verilmemelidir.
Lazer Epilasyon Uygulaması Öncesi Nelere Dikkat Edilmelidir?
Lazer epilasyon için estetik lazer uygulamaları konusunda tecrübeli bir doktorun gözetiminde olmasına özen göstermelisiniz. Kuaför salonları, spor salonları veya merdiven altı diye tabir edilen yerlerde ve sonuca ulaşmayan lazer epilasyon işlemleri, zaman ve para kaybı olarak size dönecektir. Lazer epilasyondan öncesi size ilaç kullanımı da dahil tıbbi geçmişiniz gözden geçirilir. Lazer epilasyondan beklentiniz ve sizin için neler yapabileceği, riskleri, fayda ve beklentileri gözden geçirilir. Danışma esnasında uygulama yöntemi planlanıp, maliyeti detaylı olarak anlatılmalıdır.
Lazer Epilasyon Öncesi Jilet Yapılır Mı?
Alexandrite lazer epilasyondan 5 gün öncesinde, buz lazer için 1 gece öncesinde mevcut kılların jilet ile traşı önerilir.
Lazer Epilasyon Uygulama Sonrası Krem Sürmek Gerekir Mi?
Lazer epilasyondan sonra ilk birkaç saat boyunca hafif kızarıklık ve ödem görülebilir. Rahatlamak için lazer epilasyon yapılan bölgeye buz uygulanabilir. Lazer epilasyon sonrası krem olarak hastalarımıza yoğun nemlendirme ve hafif steroid içeren bir krem veriyoruz. Lazer epilasyondan sonra güneş ışınlarından kaçınmak gerekir. Sonrasında da güneş kremi kullanmanız önerilir.
Lazer Epilasyon Sonrası Kılların Dökülme Süreci Nedir?
Alexandrite lazer epilasyon sonrası çıkan kıllar 15-20 gün sonra dökülür. Diode Buz lazer sonrası kıllar 4-5 hafta sonra dökülecektir.
Erkeklerde Lazer Epilasyon
Erkek bakımında en fazla ilgi gören konuların biriside istenmeyen tüylerden kurtulmaktır. Erkeklerin de bir kısmı bayanlar gibi, özellikle bazı bölgelerde tamamen kılsız bir cilde sahip olmak isterken, büyük çoğunluğu kılların estetik bir görüntü oluşturacak şekilde yoğunluğunun azaltılmasını tercih etmektedir. Erkeklerin rahatsız olduğu bölgeler; elmacık kemiği, kaş arası, ense, boyun, kol, koltuk altı, erkek özel bölge, omuz, sırt, göğüs ve bacak bölgelerindeki kıllardan oluşuyor.
Lazer Epilasyon Sonuçları
Kişiden kişiye, ten renginin tonuna, kıl renk ve tipine göre büyük ölçüde değişir. Vücudun veya yüzün hangi alanına uygulandığına bağlı olarak da değişebilir. Kıl döngüsüne uygun olarak altı haftada bir düzenli aralıklarla yapıldığında ortalama 6-10 seansta sonuç alınabilmektedir. Bazı durumlarda kişiye 6 ayda veya senede bir kontrol atışları yapılabilir.
Hemen Randevu Alın: Hızlı Randevu